9+1 Μύθοι Για Τη Γονιμότητά Σας!

9+1 Μύθοι Για Τη Γονιμότητά Σας!

Συνοψίζοντας, η βιολογική ηλικία των ωοθηκών έχει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία γονιμοποίησης και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στην απόφαση της μεθόδου αναπαραγωγής που θα ακολουθηθεί. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 40χρονες που λάμβαναν θεραπεία για την υπογονιμότητα είχαν πιθανότητα 25% να καταφέρουν να μείνουν έγκυες. Μέχρι την ηλικία των 43 η πιθανότητα μειωνόταν στο 10% και στα 44 είχε πέσει κατακόρυφα, στο 1,6%. Επίσης δεν χρειάζεται http://yalter.com/?p=191321 να αγχώνεστε αν δε φτάσετε σε οργασμό, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες σύλληψης. Είναι σημαντικό να ξέρει κάθε γυναίκα πότε έχει ωορρηξία, καθώς αυτό θα τη βοηθήσει να υπολογίσει τις γόνιμες μέρες της. Συγκεντρώσαμε σε αυτήν τη σελίδα όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη γυναικεία γονιμότητα και τους τρόπους που κάθε γυναίκα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές της.

αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης

Οι εξετάσεις που γίνονται για να προσδιορίσουμε τη δυνητική γονιμότητα των γυναικών είναι το διακολπικό υπερηχογράφημα, με το οποίο εκτιμάται ο όγκος των ωοθηκών και ορμονικές εξετάσεις όπως FSH, LH, E2,AMH (anti- Mullerian Hormone). Αν καπνίζετε, εσείς και ο σύντροφός σας θα πρέπει να κόψετε αυτή τη συνήθεια για χάρη της υγείας σας, της γονιμότητάς σας και ενός υγιούς μωρού. Αλλά και το μειωμένο βάρος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ωορρηξία, καθώς το σώμα λαμβάνει το σήμα ότι ζει σε περιβάλλον ασιτίας κι αρχίζει να κάνει οικονομία στην ενέργεια. Τέλος, κάποιες γυναίκες μπορεί να δουν και λίγο αίμα (που είναι απολύτως φυσιολογικό) ή να νιώσουν κάποια ελαφρά πονάκια χαμηλά στην κοιλιά κοντά στην ωορρηξία.

Μια γυναίκα έχει ελαφρά μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσει δίδυμα, αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό διδύμων. Το οικογενειακό ιστορικό από την πλευρά της μητέρας αυξάνει περισσότερο http://www.yash-international.com/page-8-2/ την πιθανότητα για δίδυμη κύηση σε σχέση με το οικογενειακό ιστορικό από την πλευρά του πατέρα. Η απόκτηση διδύμων είναι πιο πιθανή στις ημέρες μας από ότι ήταν στο παρελθόν.

Περιορίστε Το Αλκοόλ

Πλέον μπορούμε ακόμα να κάνουμε και ανώδυνες σαλπιγγογραφίες μέσα σε λίγα λεπτά. Σε γενικές γραμμές η κατανάλωση πιο περίπλοκων υδατανθράκων μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της γονιμότητάς σας. Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τύπος των υδατανθράκων είχε περισσότερο αντίκτυπο στην ωορρηκτική λειτουργία από τις ποσότητες των τροφών στην διατροφή. Ποιες https://www.ofarmakopoiosmou.gr/ τροφές βοηθούν; Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια. Ποιες τροφές βλάπτουν; Οι χυμοί, τα γλυκά γιαούρτια και τα μπισκότα/βουτήματα. Σύμφωνα με τους καθηγητές του Harvard, οι γυναίκες που έκοψαν τα «κακά λίπη» (π.χ. κόκκινο κρέας) και τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες μείωσαν τον κίνδυνο υπογονιμότητας κατά περισσότερο από 80%.

  • Αν η επεμβατική και πολύ προχωρημένη τεχνολογία, συνδυαστεί με το αγκάλιασμα των καρδιών και των πνευμάτων εκείνων που περνούν αυτές τις διαδικασίες, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα το καλύτερο δυνατό.
  • Η BΘΣ είναι η χαμηλότερη θερμοκρασία του σώματός σας και μετριέται όταν είστε σε πλήρη ηρεμία.
  • Επίσης, στο 13% των υπογόνιμων ζευγαριών ίσως να ευθύνεται το κάπνισμα.
  • Έρευνες δείχνουν ότι η πυκνότητα των σπερματοζωαρίων είναι υψηλότερη το πρωί.
  • Τα τεστ ωορρηξίας (ούρων) που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετά αξιόπιστα και οι γυναίκες μπορούν να τα εμπιστεύονται στην προσπάθεια για σύλληψη εάν συμφωνεί και ο γυναικολόγος τους.

Υπάρχουν ενδείξεις , αλλά όχι αποδείξεις, ότι το συνένζυμο Q – 10 συμβάλλει στη διατήρηση της ποιότητας των ωαρίων. Υψηλότερα ποσοστά σύλληψης επιτυγχάνονται όταν το ζευγάρι έχει σεξουαλική επαφή κάθε 1 ή 2 ημέρες κατά το παράθυρο γονιμότητας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε γιατί δεν μένετε έγκυος, ο εξειδικευμένος Γυναικολόγος Δρ.

Πόσο Συχνά Πρέπει Ένα Ζευγάρι Να Έχει Επαφή;

Πολλές γυναίκες ενδιαφέρονται για τη γονιμότητά τους και προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν για το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να συλλάβουν. Απόλαυση και την ψυχική ικανοποίηση, η σεξουαλική πράξη είναι πρωτίστως ο τρόπος για να μπορέσει ένα ζευγάρι να τεκνοποιήσει. Σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Harvard, μία διατροφή εμπλουτισμένη σε φυτικές ίνες και σίδηρο ενισχύει την καλή αναπαραγωγική λειτουργία και αυξάνει τα επίπεδα γονιμότητας στο ζευγάρι. Θα χαρούμε να μας επισκεφτείτε πριν ξεκινήσετε τις προσπάθειες να μείνετε έγκυος.

αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης

Η επίσκεψη στο γιατρό είναι απαραίτητη εάν τυχόν παρατηρηθούν συμπτώματα κολπίτιδας (π.χ. φαγούρα, κάψιμο, ασυνήθιστη βλέννη, έλκη κλπ). Αξίζει να τονιστεί ότι δεν υπάρχουν (και είναι δύσκολο να γίνουν άλλωστε!) μελέτες για τις καλύτερες στάσεις στο σεξ. Αυτά είναι τα φρούτα που θα ήταν καλό να αποφεύγουμε, σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς εξοικειώνουμε τα μωρά με… Το αδυνάτισμα δεν έχει να κάνει απλώς με τις θερμίδες που προσλαμβάνουμε και καίμε, αλλά βασίζεται στη γενικότερη αλλαγή… Ξεκινήστε να παίρνετε φυλλικό οξύ ή πολυβιταμινούχα σκευάσματα κατάλληλα για την εγκυμοσύνη. Η μέρα της ξεκινάει στο μαντρί από το χάραμα και συνεχίζει με τη βοσκή του…

Κορονοϊός: Ανοίγει Στις 20 Ιανουαρίου Η Πλατφόρμα Των Ραντεβού Για Την 4η Δόση Του Εμβολίου

Το ποσοστό εγκυμοσύνης ήταν 35% στις γυναίκες που λάμβαναν CoQ10 και 25% σε όσες δεν το λάμβαναν. Εδώ και καιρό έχει καθιερωθεί η χορήγησή του σε γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν, ή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να αποτρέψει ορισμένες γενετικές ανωμαλίες. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί, ότι το φυλλικό οξύ μειώνει το ποσοστό των χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο σπέρμα, με θετικά αποτελέσματα για την ανδρική γονιμότητα. Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται στο αποκορύφωμα της γονιμότητάς τους στην ηλικία ανάμεσα στα 23 και τα 31. Γύρω στα 31, τα ποσοστά αρχίζουν να πέφτουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, περίπου 3% το χρόνο, μέχρι να φτάσουμε στα 35. Η μέση 39άχρονη έχει περίπου τη μισή γονιμότητα από αυτήν που είχε στα 31 της.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κάθε μήνα πραγματοποιείται ωορρηξία ενός μόνο ωαρίου, το οποίο μπορεί να είναι υπεραρκετό για τη γονιμοποίηση. Έτσι μία γυναίκα με χαμηλή AMH διατηρεί ακέραιες τις πιθανότητες φυσιολογικής σύλληψης. Η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι μια μορφή του αμινοξέος L-καρνιτίνη , το οποίο υπάρχει εκ φύσεως στο σώμα και βοηθά στη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια. Και τα δύο έχουν σημαντικές ρυθμιστικές ιδιότητες της οξειδωτικής και μεταβολικής κατάστασης του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος . Τα συμπληρώματα της ακετυλο-L-καρνιτίνης βελτιώνουν τα συμπτώματα του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, της ενδομητρίωσης και της αμηνόρροιας.

Δίαιτες πλούσιες σε κόκκινα και μεταποιημένα κρέατα, ζάχαρη, πατάτες, γλυκά και σακχαρούχα αναψυκτικά έχουν αρνητικές επιπτώσεις. Στις γυναίκες, οι ωοθήκες https://farmakeio1828.gr/ αρχίζουν να γερνούν όπως και το υπόλοιπο σώμα. Η ποιότητα των παραγομένων ωαρίων αρχίζει σταδιακά να φθίνει, με συνέπεια να δυσκολεύει η σύλληψη.

H θεραπεία της ενδομητρίωσης περιλαμβάνει και συμπληρωματική θεραπεία μετά τη λαπαροσκόπηση με διακοπή της περιόδου για χρονικό διάστημα, από 3 έως 6 μήνες ανάλογα με το στάδιο της ενδομητρίωσης. Περίπου το 30% έως 50 % των γυναικών με υπογονιμότητα διαγιγνώσκονται τελικά με ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση που σχετίζεται με την υπογονιμότητα συνήθως αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά με ορμονική θεραπεία αλλά και χειρουργικά με λαπαροσκοπική επέμβαση. Στα ζευγάρια που τελικά χρειάζονται σπερματέγχυση ή εξωσωματική, η εξάλειψη όλων των παραπάνω τοξικών παραγόντων μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα ποσοστά εγκυμοσύνης. Γι αυτό και πρέπει να πίνετε πολλά υγρά κάθε μέρα (6-8 ποτήρια νερό) καθώς και φρέσκους χυμούς.

αυξάνουν τις πιθανότητες σύλληψης

Τα οφέλη του κάθε φαρμάκου αλλά κι οι πιθανές παρενέργεις θα πρέπει να συζητηθούν με το γυναικολόγο. Περίπου το 10 – 20 % των κυήσεων που προκύπτουν ύστερα από πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας είναι πολύδυμες κυήσεις. Άλλα φάρμακα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας είναι ουσίες με ντοπαμινεργική δράση, όπως η βρωμοκρυπτίνη και η καβεργολίνη. Τα φάρμακα αυτά επιλέγονται σε ειδικές περιπτώσεις, όταν η λειτουργία των ωοθηκών έχει επηρεαστεί από υψηλά επίπεδα προλακτίνης.

Άλλοι Παράγοντες Που Επηρεάζουν Τη Γονιμότητα

Βασιλόπουλος, MD, MSc, ειδικός στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και ιδρυτικό μέλος του Institute of Life-ΙΑΣΩ. Η θεραπεία περιλαμβάνει διέγερση των ωοθηκών με ορμονικά σκευάσματα, η οποία διαρκεί περίπου 9-11 ημέρες, ώστε η γυναίκα να παράγει τον κατάλληλο αριθμό ωαρίων που θα καταψυχθούν. Η συνεκτίμηση των ορμονικών εξετάσεων με το διακολπικό υπερηχογράφημα δίνει μια πολύ καλή εικόνα της γονιμότητας https://eumeds.gr/ μιας γυναίκας. Θα πρέπει να ακολουθούνται έπειτα από σύσταση του γιατρού, δεδομένου ότι πολλές δραστικές ουσίες (π.χ. αντιβιοτικά) επηρεάζουν τη γονιμότητα. Όσο λιγότερο το άγχος στην καθημερινότητά σας, τόσο καλύτερες οι πιθανότητες εγκυμοσύνης. Το γέλιο απελευθερώνει θετικές ουσίες (ενδορφίνες), ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις ορμόνες του στρες (κορτιζόλη, αδρεναλίνη, ντοπαμίνη).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα -που πολλές γυναίκες αγνοούν- είναι μια κατηγορία από παυσίπονα που λέγονται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή ΜΣΑΦ (π.χ. Ponstan, Mesulid, Nurofen, Algofren, ασπιρίνη κτλ.). Τα φάρμακα αυτά όταν λαμβάνονται κοντά στην ωορρηξία, εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία των ορμονών που σχετίζονται με αυτή και μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψης. Γι αυτό και κάποιες γυναίκες μπορεί να δουν μια προσωρινή διαταραχή στην επόμενη περίοδό τους όταν πάρουν ΜΣΑΦ. Ελέγξτε τον ΔΜΣ (δείκτης μάζας σώματος) που συσχετίζει το βάρος με το ύψος σας. Είναι σημαντικό να προσπαθήστε ώστε ο ΔΜΣ σας να βρίσκεται ανάμεσα στο 19 και τα 25. Τιμές του ΔΜΣ έξω από αυτά τα όρια θα πρέπει να σας προβληματίσουν, καθώς το αυξημένο βάρος μπορεί να προκαλέσει αδυναμία ωορρηξίας στη γυναίκα και προβλήματα στο σπέρμα του άνδρα.

Τις Ημέρες Της Ωορρηξίας, Οι Πιθανότητες Να Υπάρξει Εγκυμοσύνη Είναι Πολύ Υψηλές

Είναι φυσικό να αισθάνεστε μπερδεμένες από τις αντιφατικές πληροφορίες που συλλέγετε, καθώς προσπαθείτε να καταλάβετε τι να τρώτε για να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης. Οι γιατροί γονιμότητας δεν υπογραμμίζουν πάντα τη σημασία μιας σωστής διατροφής, πόσο μάλλον να προτείνουν συγκεκριμένες τροφές που θα πρέπει να αποφεύγετε, ή να προτιμάτε. Αυτό αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες και ερωτήσεις σχετικά με το τι είναι διατροφικά απαραίτητο, ή αν η αλλαγή της διατροφής είναι εξαρχής απαραίτητη για να βοηθήσει τη γονιμότητα.